Medisch Pedicure

Als M.P. ben ik gespecialiseerd en ervaren in het behandelen van zogeheten risicovoeten.

Daarbij krijgt u van mij praktische adviezen ten aanzien van voetzorg, schoenen, (het voorkomen van) schimmelinfecties en wondjes etc. Het naleven van deze adviezen is uiteraard uw eigen verantwoordelijkheid, daarom stem ik deze zoveel mogelijk af op uw situatie.

Ook kan ik voet- en nagelproblematiek behandelen door gebruik te maken van specialistische technieken*. Meestal blijkt regelmatige voetzorg in combinatie met het opvolgen van gegeven adviezen te volstaan.

Zo nodig zal ik doorverwijzen naar andere disciplines zoals de huisarts, podotherapeut of orthopedisch schoentechnicus, uiteraard in goed overleg en met uw toestemming. Werkzaamheden worden door mij uitgevoerd volgens de CODE van het voetverzorgingsbedrijf (m.b.t. hygiëne, arbo & milieu) en de Richtlijnen van Brancheorganisatie ProVoet.

 

Specialistische Technieken:


Nagelreparatie, het tijdelijk verbeteren en herstellen van de nagelplaatstructuur bijvoorbeeld met gel. Met als doel een gezonde nageluitgroei te bewerkstelligen na het afbreken van een nagelhoek ter voorkoming van ingroeien of na het inscheuren van een nagel.

 

Nagelregulatie/orthonyxie, het verbeteren en begeleiden van de bolle, pijnlijke nagelvorm of ingroeiende nagel d.m.v. heveling met behulp van nagelbeugeltechnieken. Dit geeft meestal vrij snel verlichting van de klachten. Het verbeteren van de nagelvorm is van meerdere factoren afhankelijk (o.a. de mate van nagelkromming) en vergt wat meer tijd. Wanneer u met regelmaat last heeft van het ingroeien van -meestal de grote- teennagel(s) kan deze techniek ingezet worden.

 

Drukverdelingstechnieken, het tijdelijk ontlasten van (gedeelten van) de voet en/of tenen bij tekenen van verhoogde druk. Bijvoorbeeld bij ingroeiende nagels, rondom een drukplek of wond, het is echter geen wondbehandeling. Het geeft vaak direct verlichting van bestaande pijnklachten. 

 

Siliconentechniek/orthesiologie, drukvermindering / drukverdeling bijvoorbeeld bij afwijkende teenstand. Een siliconen orthese oftewel teenstukje wordt met de hand -op maat- vervaardigd. 

 

Medisch Pedicure Minet Coenders is ingeschreven bij: 

 

ProCert in het KwaliteitsRegister voor Pedicures, oftewel KRP onder lidnr. 6759
ProVoet de Branchevereniging onder lidnr. 303598
Supplement  t.b.v. schimmeldiagnostiek registratienr. 1103081198
Vektis 
AGB-code zorgverlener 96-006526
  AGB-code praktijk 96-56655
KvK registratienr. 14102025
   

 De privacy policy vindt u onder de voorwaarden.

 

 

 *Specialistische Technieken bron: Richtlijnen ProVoet

logo Provoet 150  logo ProCert 150