Reuma

23-03-2018 Bezocht ik het Multidisciplinair Voetcongres Reuma in het CineMec te Ede. 

Sprekers waren o.a. Mw. Fiona Damstra Revalidatie arts; Professor dr. F. Lafeber Hoogleraar in de experimentele reumatologie; Dr. M. van der Leeden Fysiotherapeut, bewegingswetenschapper; Robert Wonink, registerpodoloog, echografist en oprichter van het hielpijncentrum.

 

Vele reumatische aandoeningen kwamen aan bod. De mogelijkheden van diagnostiek middels echografie van de voeten werden inzichtelijk gemaakt. Ook mijn kennis over orthopedische schoenen is weer up to date.

 

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Reuma komt op alle leeftijden voor, ook bij kinderen. Bijna 2 miljoen mensen hebben een vorm van reuma en leven dagelijks met pijn, stijfheid en vermoeidheid als gevolg van hun ziekte. De meeste vormen van reuma zijn behandelbaar maar niet te genezen.

 

In 2008 heb ik de specialisatie reuma voor voetzorgverleners behaald, later gevolgd door de medisch pedicure opleiding met. De reumatische voet heeft dus al 10 jaar mijn bijzondere interesse, vooral  vanuit preventief oogpunt. Daartoe volg ik relevante bijscholingen zodat ik cliënten met reuma op deskundige wijze van dienst kan zijn en gepaste adviezen kan geven t.a.v. voetzorg en schoeisel. Waar nodig verwijs ik door naar andere disciplines. Mede door mijn verpleegkundige achtergrond zijn cliënten met reuma/reumatische voeten bij mij in goede handen.

 

Vergoeding voor een pedicure behandeling, of u daarvoor in aanmerking komt bepaald uw ziektenkostenverzekeraar. Bijvoorbeeld in geval van reumatische artritis worden behandelingen meestal uit de aanvullende verzekering vergoed. Raadpleeg daarvoor uw polis of (de website van) uw ziektenkostenverzekeraar.

 

 

logo Provoet 150  logo ProCert 150